Mapa sajta | Imate pitanje?

SKYPE ČASOVI ENGLESKOG JEZIKA-HMMM..MOŽDA

Verovatno ste navikli da Vam društvene mreže služe samo kako biste se čuli sa prijateljima, a Skype kako biste se videli sa dragim osobama koje su daleko. Međutim, u poslednje vreme društvene mreže, a posebno Skype, počele su da imaju još jednu bitnu svrhu – edukacija. Da li ste znali da putem Skype-a možete naučiti i neki strani jezik? Ukoliko ste razmišljali o takvom učenju stranih jezika, da li ste razmišljali i o svim prednostima, pa i manama koje ovaj način edukacije nosi sa sobom? Hmm..pa to otprilike izgleda ovako..

Ako živite daleko od škole stranih jezika koju pohađate, sigurno znate koliko vremena se potroši na samo putovanje, kao i da ono nije baš uvek najprijatnije, posebno ukoliko idete prevozom i posebno ukoliko je u prevozu prevelika gužva. Tako na jedan čas koji bi trebalo da traje sat do sat i po vremena, zbog putovanja, potrošite i više od dva ili dva i po sata. Međutim, ako sa Vašim profesorom ili profesorkom dogovorite nekoliko časova preko Skype-a, uštedećete i vreme koje Vam je potrebno da se spremite, i ono koje Vam je potrebno da doputujete!

Verovatno Vam ovo zvuči privlačno, ali ste pomalo i zabrinuti: šta je sa knjigama i materijalima za čas? Kako doći do njih? Čak i ovo je vrlo jednostavno – preko Skype-a možete odmah dobiti sve materijale koji su Vam potrebni za čas. Pored toga, ovaj vid razmene je besplatan, tako da ćete uštedeti novac koji biste potrošili na kupovinu materijala za čas. Na ovaj način takođe možete razmenjivati i različite video-klipove, pesme, linkove ka raznim stranicama na kojima možete saznati zanimljive stvari u vezi sa jezikom koji učite – a sve to je na jedan klik od vas.

Pored toga što možete pohađati Skype časove u školi stranih jezika, još jedna veoma važna stavka  za dodatno usavršavanje stranog jezika jesu i Skype razgovori koje možete voditi sa izvornim govornicima željenog jezika. Postoje mnogi sajtovi na kojima se možete povezati sa ljudima širom sveta, a ponekad čak ne morate da potrošite ni dinar – kao protivuslugu, svom sagovorniku možete pomoći da nauči ili usavrši Vaš, ili neki drugi jezik kojim vladate.

Sve ovo zvuči idealno, ali ovaj vid učenja ima i nekoliko nedostataka. Iako ih nema mnogo, mi ćemo ih navesti , a na Vama je da razmislite..

Instalacija skajpa na računar nije ni malo komplikovana, ali pre početka Skype časa OBAVEZNO proverite svoju internet konekciju. Ukoliko imate lošu internet konekciju, može doći do manjih smetnji ili čak prekida razgovora.

Glavni nedostatak ovog vida komunikacije jeste što ne može da zameni komunikaciju licem u lice, ili kako bi Englezi rekli IN-PERSON COMMUNICATION.  Kada lično komunicirate sa profesorom, stičete potpuno drugačiji utisak i atmosfera na času je znatno drugačija. Opuštenost i osećaj bliskosti u razgovoru uživo, ovaj vid komunikacije Vam ne može nadoknaditi. Ako ste osoba koja vrlo često ima „blokadu“ pri učenju stranog jezika, atmosfera Skype časova možda Vam neće biti sasvim prijatna, pa ćete se ipak odlučiti da kurs jezika pohađate u školi.

Časovi preko Skype-a su relativno nova pojava, i dok ih neki neprestano hvale, drugima možda nisu baš prvi izbor kada je učenje stranog jezika u pitanju. Ono što je bitno jeste da na osnovu prednosti i nedostataka ovakvog načina učenja sami odlučite da li Vam se dopada, razmislite i na kraju potražite najbolju opciju za sebe.

Ukoliko ste zainteresovani za ovakav vid nastave, Moment School škola za strane jezike Vam nudi veoma zanimljivu i kreativnu nastavu preko Skype-a!

Kursevi jezika

Pronađite pravi kurs stranog jezika za vas!

Pogledate cenovnik
Kursevi stranih jezika (akcija)

Nemačka valuta kroz vreme

Nemačka valuta kroz vreme

Guten Tag! Danas ćemo govoriti o nemačkom

Engleski i nemački jezik - sličnosti i razlike

Engleski i nemački jezik - sličnosti i razlike

Kada učimo neki strani jezik, često želimo da znamo da li se i u

Posao u Nemačkoj

Posao u Nemačkoj

Razmišljate o preseljenju u Nemačku.. Budite spremni na suo

Da li ste probali eggnog?

Da li ste probali eggnog?

Od kićenja novogodišnje jelke do ukrašavanja kuće