Mapa sajta | Imate pitanje?

PFLEGE kurs nemačkog jezika za negovatelje

Vaš posao je pre svega komunikativne prirode: u različitim situacijama možete i morate da se obraćate svojim pacijentima, koleginicama ili kolegama, kao i nadređenima. Izlečiti nekoga rečima predstavlja poseban dar, ali je istovremeno i veliki izazov, i to pre svega onda, kada je potrebno da taj posao obavljate koristeći se stranim jezikom.

PFLEGE kurs nemačkog jezika za negovatelje

Priprema za TELC B1/B2 Pflege- kurs nemačkog jezika za negovatelje

Dragi negovatelji,

 Vaš posao je pre svega komunikativne prirode: u različitim situacijama možete i morate da se obraćate svojim pacijentima, koleginicama ili kolegama, kao i nadređenima. Izlečiti nekoga rečima predstavlja poseban dar, ali je istovremeno i veliki izazov, i to pre svega onda, kada je potrebno da taj posao obavljate koristeći se stranim jezikom.

  • Potrebno je da utešite čoveka na nemačkom jeziku čija je žena upravo iznenadno umrla, ali ne pronalazite prave reči?

  • Lekar Vam saopštava uputstva za rad i pri tome govori toliko brzo da uopšte ne razumete njegov nemački jezik. Zbunjeni ste, ali se ne usuđujete da postavite neko pitanje, i zbog toga se desi da pogrešite u obavljanju svog posla?

  • Vaše koleginice i kolege razgovaraju uz kafu u pauzi, a vi imate utisak da ne možete da učestvujete u razgovoru? Shvatate da Vaš Vaš nemački jezik mora biti znatno bolji.

  • Potrebno je da uzmete anamnezu pacijentu koji govori nerazgovetno  i nekim čudnim dijalektom. Ne možete da ga razumete, morate konstantno da postavljate dodatna pitanja i neprijatno Vam je?

Da li su Vam poznate navedene situacije? Naime, situacije u kojima može doći do problema u komunikaciji sa pacijentima ili kolegama su raznovrsne: mogu se ticati samog odnosa sa pacijentima, postavljanja dijagnoze ili odnošenja obroka pacijentima, ali mogu biti i u vezi sa pismenom dokumentacijom – pisanja planova i izveštaja, zatim sa psihosocijalnim veštinama komunikacije tokom potresnog razgovora, komunikacijom u hitnim slučajevima, predaji pacijenata ili zadacima kao što je telefoniranje u bolnici. Nemački sistemi za prijavu problema pružaju i podatke o tome koliko često se negovatelji čiji je maternji jezik nemački na poslu suočavaju sa komunikacijskim problemima.

Priprema za PFLEGE kurs

Koliko li je onda teže internacionalnim negovateljima, za koje je nemački strani jezik! Oni se ne suočavaju samo sa problemima koji se tiču vokabulara, već povrh toga moraju da upoznaju i kulturni i društveni sistem u kom rade, zatim različite, tipično nemačke opise poslova lekara i negovatelja, kao i različita, ponekad potpuno strana i nerazumljiva shvatanja ljudskog tela, bolesti, procesa ozdravljenja i samog pojma zdravlja, da nauče kako se suočiti sa lošim vestima i sa smrću. A to je ogroman izazov!

Svima Vama koji imate hrabrost, snagu i izdržljivost da se suprotstavite ovim izazovima želimo mnogo uspeha na putu koji ste odabrali!

Kako bismo Vam olakšali taj put, u školi za strane jezike Moment School organizuje se priprema za PFLEGE kurs za negovatelje (PFLEGE A2, B1, B2). Ovaj kurs će Vam omogućiti da prevaziđete jezičke barijere u svakoj oblasti posla kojim se bavite i pomoći da ostvarite dobar odnos sa pacijentima, koleginicama i kolegama, kao i sa nadređenima. Tokom pohađanja PFLEGE kursa steći ćete potrebna znanja o odnosima sa pacijentima, ali ne samo to: naučićete sve potrebne reči i izraze za snalaženje u bolnici, terminologiju koja se tiče različitih bolesti, lekova i aparata koji se koriste, kako da reagujete kada su u pitanju hitni slučajevi i šta da radite tokom pregleda, kao i mnoge druge korisne stvari.

Posetite našu školu za strane jezike i saznajte više o PFLEGE kursevima za negovatelje!

Moment School, škola za strane jezike – Bulevar Mihajla Pupina 79, Novi Beograd

Kursevi jezika

Pronađite pravi kurs stranog jezika za vas!

Aktuelno u centru stranih jezika - Novi Beograd

Učenje engleskog jezika uz podkast

Učenje engleskog jezika uz podkast

Nemate vremena da čitate duge knjige? Nikada i niste bili neki obo

Kako da postavim pitanje na engleskom jeziku?

Kako da postavim pitanje na engleskom jeziku?

Oduvek ste se pitali da li pravilno postavljate pitanje na

Nemačka valuta kroz vreme

Nemačka valuta kroz vreme

Guten Tag! Danas ćemo govoriti o nemačkom

“Oduševljen sam centrom za strane jezike Moment School. Predavači su jako prijatni, grupa u kojoj sam bio brojala je 6 polaznika, tako da je predavač mogao da se posveti svakom ponaosob. Idemo dalje da naučimo nemački“

Aleksandar Lazović

Internet Solutions

“Zbog prirode posla kojim se bavim bilo mi je potrebno bolje poznavanje engleskog jezika. U Moment school-u sam naučio osnove engleskog i nastavljam sa učenjem. Ambijent i predavači su za svaku preporuku“

Strahinja Stanković

WDS

“Kada sam trebala da krenem na kurs norveškog jezika bila sam skeptična. Međutim poluintenzvni kurs koji sam pohađala pomogao mi je da savladam norveški jezik, mnogo više nego što sam očekivala“

Zlata Biro

VMC - Slavija

Želite da naučite jezik? Kontaktirajte nas odmah.

Pozovite +381 60 313 55 83 ili pošaljite email info@momentschool.rs