Mapa sajta | Imate pitanje?

TOEFL i iELTS

Šta je TOEFL?

 TOEFL je američki standardizovani ispit iz engleskog jezika koji Vam je potreban, ukoliko želite da se upišete na jedan od željenih  američkih ili kanadskh koledža ili fakulteta. Ovo je, dakle, ispit koji testira sposobnost kandidata da prati nastavu i učestvuje u svim aspektima studentskog života na engleskom jeziku. Obzirom da je praćenje nastave na engleskom jeziku za govornike koji ne pripadaju engleskom govornom području ne tako jednostavan proces, da biste položili ovaj ispit, a pre svega da biste krenuli sa pripremom za polaganje TOEFL ispita -nivo znanja koji vam je neophodan je B2 tj upper-intermediate.  

 Kako izgleda  i gde se polaže TOEFL ispit?

 Ovaj ispit se sastoji iz 4 delareading (čitanje), listening (slušanje), speaking (govor) i writing (pisanje). U proseku traje oko 4 sata, a polaganje se vrši isključivo putem interneta.

  • Čitanje, 36-70 pitanja, 60–100 minuta
  • Slušanje, 34-51 pitanja, 60–90 minuta
  • PAUZA 10 minuta
  • Govor, 6 zadataka, 20 minuta
  • Pisanje, 2 zadatka, 50 minuta

 Na teritoriji Srbije TOEFL ispit se polaže u tri grada : Beogradu, Nišu i Subotici.. Termini za polaganje TOEFL ispita su jednom do dva puta mesečno, a detaljnu listu možete pogledati na sajtu http://www.ets.org/toefl . Na istom sajtu se možete prijaviti za polaganje ovog ispita. Na teritoriji Beograda ispit se polaže u Institutu za strane jezike ili u Međunarodnom akademskom centru. Poželjno je prijaviti se putem sajta bar 2 meseca ranije kako biste sa sigurnošću sebi obezbedili mesto.

Cena TOEFL ispita je 180 dolara.

 Bodovanje TOEFL ispita:

 Na TOEFL ispitu možete ostvariti od 0 do 120 bodova. Svaka institucija sama određuje broj bodova koji je neophodan za upis, tako da bi bilo dobro da se pre početka pripreme za TOEFL ispit raspitate o broju bodova koji Vam je potreban.

Rezultati TOEFL ispita se objavljuju na internetu dve nedelje posle polaganja, a kandidati će dobiti rezultate i putem pošte.

 Rezultati položenog TOEFL ispita važe naredne 2 godine.

 

Šta je IELTS ispit?

IELTS je standardizovani ispit iz engleskog jezika potreban za studije ili trajno iseljenje u Evropu, Ameriku, Australiju ili Novi Zeland.

 Kako izgleda i gde se može  polagati IELTS ispit?

 Sastoji  se iz četiri dela kao i TOEFL:  čitanje, slušanje, govor i pisanje. U okviru IELTS ispita postoje 2 nivoa: IELTS General module i IELTS Academic module.

IELTS General module je ispit namenjen kandidatima koji žele trajno da se isele u zemlje u kojima je engleski jezik zvanični govorni jezik, ili pak rade, pohadjaju željeni kurs ili završe srednju školu u sredini u kojoj je engleski jezik jezik zvanične komunikacije IELTS Academic module je ispit neophodan za upis na akademske studije u inostranstvu i praćenje nastave na engleskom jeziku, a upis studenata zavisi od rezultata ovog ispita.

U Beogradu se polaganje IELTS ispita  održava uživo u prostorijama British council-a . Termini za polaganje IELTS ispita organizuju su 2 puta mesečno tokom cele godine.

Cena IELTS ispita je slična kao i za TOEFL ispit 180 dolara.

Za pripremu IELTS ispita je neophodan nivo znanja upper-intermediate.

Prilikom upisa na pripremni kurs za IELTS ispit kandidati rade ulazni test koji pokazuje trenutni nivo znanja svakog polaznika, kao i segmente na koje bi posebno trebalo obratiti pažnju tokom pripreme.

Učinak na IELTS ispitu se ocenjuje ocenama od 0 do 9. Ocena koju je potrebno dostići zavisi od nivoa IELTS ispita za koji se odlučite i od institucije kod koje aplicirate. Iz tog razloga je neophodno da se raspitate o oceni koju od Vas traži institucija kojoj se obraćate.

Rezultati IELTS ispita se mogu proveriti 12 do 14 dana posle polaganja, u prostorijama British council-a.

IELTS ispit važi 2 godine.

Kursevi jezika

Pronađite pravi kurs stranog jezika za vas!

Aktuelno u centru stranih jezika - Novi Beograd

Učenje engleskog jezika uz podkast

Učenje engleskog jezika uz podkast

Nemate vremena da čitate duge knjige? Nikada i niste bili neki obo

Kako da postavim pitanje na engleskom jeziku?

Kako da postavim pitanje na engleskom jeziku?

Oduvek ste se pitali da li pravilno postavljate pitanje na

Nemačka valuta kroz vreme

Nemačka valuta kroz vreme

Guten Tag! Danas ćemo govoriti o nemačkom

“Oduševljen sam centrom za strane jezike Moment School. Predavači su jako prijatni, grupa u kojoj sam bio brojala je 6 polaznika, tako da je predavač mogao da se posveti svakom ponaosob. Idemo dalje da naučimo nemački“

Aleksandar Lazović

Internet Solutions

“Zbog prirode posla kojim se bavim bilo mi je potrebno bolje poznavanje engleskog jezika. U Moment school-u sam naučio osnove engleskog i nastavljam sa učenjem. Ambijent i predavači su za svaku preporuku“

Strahinja Stanković

WDS

“Kada sam trebala da krenem na kurs norveškog jezika bila sam skeptična. Međutim poluintenzvni kurs koji sam pohađala pomogao mi je da savladam norveški jezik, mnogo više nego što sam očekivala“

Zlata Biro

VMC - Slavija

Želite da naučite jezik? Kontaktirajte nas odmah.

Pozovite +381 60 313 55 83 ili pošaljite email info@momentschool.rs