Mapa sajta | Imate pitanje?

Učenje engleskog jezika uz podkast

Nemate vremena da čitate duge knjige? Nikada i niste bili neki obožavatelj lektira u srednjoj školi? Vreme je za test iz engleskog jezika, ali iz nekog razloga ne stižete da ponovite gradivo? Ne sećate se šta je rekla profesorka za određeni izraz na času ? Mi imamo rešenje za vas. Uz pomoć podkasta sve vaše muke i brige nestaju.

Iako ne postoji prava zamena za čas uživo sa profesorom, korišćenje podkasta može značajno poboljšati i ubrzati proces učenja engleskog jezika, a evo i kako. Podkast je digitalna datoteka koja sadrži audio ili audio-video zapise iz različitnih interesnih sfera. Potreban vam je internet, pa ga možete skinuti, ili na novijim telefonima podkast već postoji kao aplikacija sama za sebe. Uz podkast usvajanje novih informacija mnogo je efektivnije i jednostavnije. Sami birate sadržaj, dakle slušate ili gledate ono što vas zanima. Jedna od glavnih prednosti podkasta jeste što ne zahteva mnogo pripreme i vremena i lako se uklapa u dnevnu rutinu, te je stoga veoma praktičan. Takođe postoji mogućnost da se podkast skine sa interneta, te se može slušati bilo kada I bilo gde, recimo dok obavljate kućne poslove ili dok putujete do posla ili do škole, zaista kad god ugrabite slobodne trenutke. Upravo na ovaj način, podkast je pristupačan svima. 

                                          

Podkasti su od posebnog značaja za učenike. Umesto teških I zastrašujućih udžbenika, učenici jednostavno mogu da poslušaju podkast o prethodnoj lekciji na putu do škole. Kada slušaju podkast, učenici zamišljaju ono što slušaju I oni prate dešavanja u podkastu kroz ritam audio zvuka, te stoga mašta ne može da odluta, kao što se dešava dok čitaju knjigu ili uče iz udžbenika. Kombinovanjem učenja iz udžbenika i podkasta, učenici aktivno razmišljaju o onome što uče I mnogo lakše pamte nove reči. Još jedna dobra strana podkasta jeste što je odlična tehnika za ponavljanje gradiva, a pored toga oslobađa učenike od stresa.

 

Svet podkasta je raznovrstan I postoji nešto za svačiji ukus. Od popularnih beletrističkih podkasta, pa sve do detektivskih priča, ozbiljnih lektira, naučnih oblasti I podkasta posvećenim učenju stranog jezika, izbor je neograničen. Kada birate podkast za slušanje, treba da znate da postoje besplatne platforme koje nude podkaste, kao I one koje se plaćaju. Najpoznatiji podkasti za učenje engleskog jezika su Learn English Podcast od British Council-a, zatim 6 minute English BBC i The English We Speak-BBC I svi su besplatni. Takođe većina podkasta se može slušati I preko skidanja njihovih aplikacija preko Google Play – a.

                                          

Za koju god varijantu podkasta se odlučite, nećete pogrešiti. Podkast je relativno nova metoda obrazovanja koja omogućava da se sa manje vremena nauči nešto novo. Poprilično je koristan kako za učenike tako i za profesore i predstavlja novi način nastave i učenja stranog jezika. Sa ciljem podsticanja aktivnog učenja npr engleskog jezika i angažovanja učenika, profesori bi trebalo da ohrabre svoje učenike da pokušaju da snime i naprave sami svoj podkast. Ovakvim pristupom profesori će zainteresovati učenike, a podkast će doprineti boljoj I efikasnijoj nastavi.

Vaš Moment School, Škola stranih jezika – Novi Beograd

 

 

 

 

 

Kursevi jezika

Pronađite pravi kurs stranog jezika za vas!

Pogledate cenovnik
Kursevi stranih jezika (akcija)

Kako da postavim pitanje na engleskom jeziku?

Kako da postavim pitanje na engleskom jeziku?

Oduvek ste se pitali da li pravilno postavljate pitanje na

Nemačka valuta kroz vreme

Nemačka valuta kroz vreme

Guten Tag! Danas ćemo govoriti o nemačkom

Engleski i nemački jezik - sličnosti i razlike

Engleski i nemački jezik - sličnosti i razlike

Kada učimo neki strani jezik, često želimo da znamo da li se i u

Posao u Nemačkoj

Posao u Nemačkoj

Razmišljate o preseljenju u Nemačku.. Budite spremni na suo