Mapa sajta | Imate pitanje?

Posao u Nemačkoj

Razmišljate o preseljenju u Nemačku.. Budite spremni na suočavanje sa brojnim izazovima.. Među prvima je svakako savladavanje novog jezika i navikavanje na običaje koji su drugačiji od onih u vašoj kulturi. Učenje nemačkog jezika iako nije jednostavano i zahteva vreme, osigurava vam uspešnu integraciju: znanje jezika vam omogućava da sebi obezbedite posao u Nemačkoj, istražujete gradove, kao i da steknete nove prijatelje.

Učenje nemačkog jezika prvi je i najvažniji korak koji morate preduzeti kako biste se pripremili za život u Nemačkoj.

Za rad u zdravstvu (kao lekar ili medicinska sestra npr.): Ako nameravate da budete deo medicinskog osoblja, tj. da radite kao medicinska sestra, negovatelj ili lekar u Nemačkoj, morate da imate priznate strane stručne kvalifikacije. Pored toga, moraćete da imate dokaz o svom znanju nemačkog jezika, tj. sertifikat priznatog jezičkog centra, kao što je Gete institut. Potrebni nivo znanja može varirati između B1 ili B2 Evropskog referentnog okvira za jezike (CEF), u zavisnosti od različitih nemačkih država.

Jezik koji se koristi na poslu često se razlikuje od jezika koji se koristi u svakodnevnim situacijama. Na primer, kada razgovarate sa pacijentima, klijentima, koristićete drugačije reči nego kada razgovarate sa kolegama ili menadžerom. Takođe, za svaku profesiju postoji specijalizovana terminologija sa kojom treba da se upoznate. Ove različite vrste registra možete naučiti na kursu nemačkog jezika.

Mnogi poslovi će uglavnom zahtevati da znate nemački jezik da biste bili na tom radnom mestu. Morate da znate kako da napišete, čitate i razumete profesionalne mejlove i pisma na nemačkom, da posedujete opšte znanje o intervjuima i ugovorima o radu, itd. Mnogo onoga što naučite biće takođe korisno i u vašem svakodnevnom životu van posla.

 Uostalom, u većini kompanija govori se nemački. Čak i ako vam znanje nemačkog nije potrebno za neki posao, izgledaće dobro u vašem CV-ju i poboljšaće vaše šanse za drugi posao u budućnosti. Potencijalni poslodavci znaće da ste posvećeni i da ste uložili napor da naučite nemački jezik. U zavisnosti od vaših planova, možete krenuti na kurs jezika kod nas ili u Nemačkoj – gde je možda to čak i obavezno. Poznavanje nemačkog jezika vam je neophodno u mnogim poslovima i drugim aspektima života.

Takođe, nemački jezik će vam biti potreban ako odlučite da tamo studirate: Da biste mogli da studirate na nemačkom univerzitetu, morate da dokažete svoje znanje nemačkog jezika. Da biste to učinili, možete položiti ‘’Deutsche Sprachprufung fur den Hochschulzugang auslandischer Studienbeverber“ (DSH) ili ‘’Test fur Deutsch als Fremdsprache“ (TestDaf). Od 12. februara 2016. godine, sertifikat o ispitu ‘’telc Deutsch C1 Hochschule“ prihvata se za upis na neki nemački univerzitet. Ali imajte na umu da će za mnoge međunarodne kurseve biti potrebno i znanje engleskog jezika i da postoje različiti kriterijumi za prijem na studije.

Ukoliko I dalje razmišljate, u nedoumici ste ili ste čvrsto odlučili da počnete sa učenjem, predlažemo vam da upišete kurs nemačkog jezika u školi stranih jezika Moment School, gde ćemo vam pomoći da u vidu individualne ili grupne nastave steknete odgovarajuće znanje I sasvim samostalno komunicirate na ovom stranom jeziku.

Vaš,

Moment School, Novi Beograd

Kursevi jezika

Pronađite pravi kurs stranog jezika za vas!

Pogledate cenovnik
Kursevi stranih jezika (akcija)

Nemačka valuta kroz vreme

Nemačka valuta kroz vreme

Guten Tag! Danas ćemo govoriti o nemačkom

Engleski i nemački jezik - sličnosti i razlike

Engleski i nemački jezik - sličnosti i razlike

Kada učimo neki strani jezik, često želimo da znamo da li se i u

Da li ste probali eggnog?

Da li ste probali eggnog?

Od kićenja novogodišnje jelke do ukrašavanja kuće

Muzika i engleski jezik

Muzika i engleski jezik

Umorili ste se od  tradicionalnog načina učenja jezika,