Mapa sajta | Imate pitanje?

Nemački jezik u pet koraka

Otkrivamo Vam najbrži i najefikasniji način, ili drugim rečima kako da u samo par koraka savladate taj toliko komplikovani nemački jezik. Kao što ste i sami čuli, vlada  mišljenje da je veoma teško naučiti nemački jezik - da li je zaista tako?

Učenje nemačkog jezika može biti zahtevan proces, ako uzimamo u obzir sva gramatička pravila, izgovor i fond reči koji je potrebno naučiti. Naime, polaznici se često uplaše dugih složenica, struktura i pravilnog reda u rečenici. Medjutim, naravno da postoje trikovi koji će Vam pomoći, olakšati i ubrzati proces učenja.

1. MOTIVACIJA

Prvi korak je motivacija. Motivacija je ključ do uspeha. Za početak zaboravite na izgovore poput: ,,Nisam talentovan/a za jezike", ,,Previše sam star/a". To se odnosi na sve u životu kao i na proces učenja svakog stranog jezika pa i nemačkog.

   Gete je rekao: "Šta god možeš da uradiš, ili sanjaš da možeš, započni. U smelosti ima genijalnosti, moći i magije. Počni sada."

 To znači, da ukoliko imate neki cilj, ako znate zašto to radite i ako se ne predajete, možete vrlo brzo i lako savladati i nemački jezik.

 2. SLUŠANJE

Slušanje je jedna od četiri jezičke veštine, uz govorenje, čitanje i pisanje. Na početku učenja nemačkog jezika trebalo bi što više da slušate taj jezik, da bi Vam "ušao u uši". Naravno, da nećete sve razumeti i da će Vam biti teško na početku, ali je bitno da slušate izgovor i da se navikavate na taj jezik. Kada dodje do reprodukcije, pokušajte da imitirate izgovor koji ste čuli.  Tako se stvara i osećaj za jezik. Uostalom, mislim da Vam neće ništa škoditi da odvojite svaki dan po 10 minuta da pogledate neki kratki video na jutjubu, da odslušate neku pesmu na nemačkom ili da odgledate Vašu omiljenu seriju sinhronizovanu na nemački jezik. Postoji toliko nemačkih sajtova koji Vam mogu pomoći u ovome poput :

 www.learn-german-online.net
www.dw-world.de/dw
www.bbc.co.uk/languages/german
www.deutsch-lerner.blog.de
www.mein-deutschbuch.de/lernen.
www.telc.net
www.deutschlern.net/online-deutsch-lernen/dw-top-thema.ht


3. FLASH CARDS

Da li ste čuli za brz i efikasan sistem učenja jezika korišćenjem malih, pravougaonih kartica? Naime, sa jedne strane papira treba da se nalazi reč na nemačkom, a sa druge strane prevod te reči. Ove kartice se zovu flesh kartice. Uz pomoć ovih kartica možete da naučite veoma veliki broj, da obogatite svoj vokabular, a ne oduzima Vam uopšte mnogo vremena. Možete da se igrate, da prvo okrenete reč na srpskom pa da pogodite na nemačkom ili naravno obrnuto. Ako želite, možete i sa nekim ovo da igrate, pa da Vam bude još interesantnije. Videćete koliko će te obogatiti rečnik ovom metodom učenja, a ujedno ćete se igrati.

4.  POST-IT PAPIRIĆI

Kao i Flashcards, tako su i post-it papirići jako korisni za učenje nemačkog jezika. Na papirićima možete ispisati nove reči ili čak neke zanimljive fraze i onda ih oblepiti po kući, tako da u svakom trenutku možete nešto novo naučiti. Pa tako možete i dok kuvate u kuhinji ili pred spavanje na zidu iznad kreveta da pročitate ili ponovite neke reči. Ovako ćete zasigurno napredovati i biti bliži Vašem cillju.

5.  PUTOVANJA

Poslednji i najvažniji korak je otići u zemlju u kojoj se taj jezik govori. Jako je bitno provesti barem neko vreme u stranoj zemlji, makar bilo to i 5 dana. Jedno je kada smo u našoj zemlji i kad učimo neki jezik, a drugo je kada smo u toj zemlji i kad možemo svakodnevno da koristimo nemački jezik i naša stečena znanja. Na taj način ćete imati priliku da razgovarate sa izvornim govornicima, da pokupite izgovor, da se naviknete na nemački i da naučite nešto novo. Samim time ćete ovako upoznati nemački mentalitet i kulturu, što će Vam dati jednu sveobuhvatnu sliku o nemačkom jeziku.

Ako usvojite i primenite ovih 5 koraka, obećavamo Vam da ćete osetiti veliko zadovoljstvo što ćete biti u stanju da se sporazumevate sa strancima, što ćete razumeti rečenice iz filmova i serija bez prevoda, što ćete umeti da pevate Vaše omiljene pesme i što ćete moći lako da nadjete posao.

Uz pomoć ovih 5 koraka stavljamo akcenat na raznovrsnost i konstantnu izloženost željenom jeziku. Raznovrsnost je potrebna da bi se naučili različiti aspekti jezika, ali da bismo i izbegli ponavljanje i monotoniju. Konstantna izloženost je takodje potrebna, jer se jezici lako mogu zaboraviti ako se ne koriste.

Isprobajte naše savete i dobićete zadivljujuće rezultate koji će Vas učiniti srećnijom i sigurnijom osobom, spremnom za sve izazove koje nosi savremeno doba. Uz sve ove savete ukoliko još i upišete željeni kurs nemačkog jezika koje Vam nudi škola stranih jezika Moment SchoolVaš napredak biće zagarantovan.

Vaš Moment School   

Kursevi jezika

Pronađite pravi kurs stranog jezika za vas!

Pogledate cenovnik
Kursevi stranih jezika (akcija)

Nemačka valuta kroz vreme

Nemačka valuta kroz vreme

Guten Tag! Danas ćemo govoriti o nemačkom

Engleski i nemački jezik- sličnosti i razlike

Engleski i nemački jezik- sličnosti i razlike

Kada učimo neki strani jezik, često želimo da znamo da li se i u

Posao u Nemačkoj

Posao u Nemačkoj

Razmišljate o preseljenju u Nemačku.. Budite spremni na suo

Da li ste probali eggnog?

Da li ste probali eggnog?

Od kićenja novogodišnje jelke do ukrašavanja kuće