Mapa sajta | Imate pitanje?

Muzika i engleski jezik

Umorili ste se od  tradicionalnog načina učenja jezika, koji podrazumeva učenje gramatičkih pravila i mnogo novih reči napamet.. Pravo je vreme da probate da učite engleski jezik kroz muziku! Mi ćemo vas sada uputiti kako da uz pomoć slušanja pesama koje volite unapredite svoj vokabular, veštine slušanja i govora.

Da biste brže napredovali u učenju i usavršili engleski jezik, povežete ga sa svojim hobijima i interesovanjima. Ako volite da slušate muziku, zašto onda ne probate da učite engleski jezik uz vaše omiljene pesme? Na ova sjajan način usavršićete svoju tečnost i tačnost govorenja engleskog jezika. Uverićete se da je muzika je mnogo više od samih reči i zvukova.

Ukoliko ste se odlučili da nas poslušate i pobolšate svo engleski jezik uz pomoć muzike , prvo skinite sa Internete svoje omilene pesme na stranom jeziku. Slušanje i analiza tekstova je važna. Na Internertu možete naći tekstove gotovo svih pesama. Za početak pročitajte reči par puta, nakon toga pustite pesmu...

 Takođe možete preuzeti samo tekstove pesama, odštampati ih i prevesti, i na taj način znatno proširite svoj vokabular. Pevanje pesama i pokušaj da razumete o čemu one govore će takođe pomoći da poboljšate svoje znanje engleskog jezika.

Ukoliko svirate neki muzički instrument, zašto ne probate da naučite da svirate i pevate neke pesme na stranom jeziku i na ovaj način poboljšate svoj izgovor? Sviranje i pevanje engleskih pesama omogućiće vam da zapamtite nove reči i pružiće vam emotivnu povezanost sa samim jezikom. A možete čak i da upotrebite engleski jezik i pokušate da napišete svoju pesmu. Najkorisnije je da tada probate da koristite reči koje imate poteškoća da zapamtite.

Ili pevajte uz karaoke! Možete da pronađete karaoke bar u vašoj blizini ili jednostavno napravite karaoke veče sa prijateljima kod kuće. Izaberite pesmu, pronađite tekst i pevajte! Zar vam to ne zvuči kao odličan i zabavan način za učenje engleskog jezika?

Muzika je dobra za vaš mozak. Postoje značajni naučni dokazi koji pokazuju kako muzika može pomoći učenicima stranog jezika da usvoje gramatička pravila i vokabular i poboljšaju pravopis.

Kroz pesme ćete čuti različite akcente i reči iz svakodnevnog govora. Engleska muzika gotovo uvek sadrži mnoštvo korisnih reči, fraza i izraza. Jezik koji se koristi u pesmama je svakodnevni i zapravo veoma koristan i upotrebljiv, ako odaberete odgovarajuće pesme. Slušanje pesama će vam takođe omogućiti da se fokusirate na svoj izgovor i razumevanje ritma, tona i akcentovanja reči na engleskom jeziku.

I za kraj, muzika vas uči o engleskoj kulturi. Dok učite engleski jezik uz pesme, vi usvajate mnogo više od samih reči. Muzika vam daje uvid u kulturu naroda koji govore engleski jezik i u to kako ljudi koji govore engleski jezik razmišljaju.

Probajte ovo, zabavite se i uživajte! Muzika je univerzalni jezik i onaj u kojem svi možemo da uživamo i sa kojim svi možemo da se povežemo. Učite engleski jezik uz muziku svakog dana i ubrzo ćete se iznenaditi koliko ste napredovali. Kada učenje jezika uključite u zabavne aktivnosti poput slušanja muzike i pevanja, sam proces učenja stranog jezika prestaje da bude naporan.

Vaš,

Moment School- Škola stranih jezika, Novi Beograd

Kursevi jezika

Pronađite pravi kurs stranog jezika za vas!

Pogledate cenovnik
Kursevi stranih jezika (akcija)

Nemačka valuta kroz vreme

Nemačka valuta kroz vreme

Guten Tag! Danas ćemo govoriti o nemačkom

Engleski i nemački jezik - sličnosti i razlike

Engleski i nemački jezik - sličnosti i razlike

Kada učimo neki strani jezik, često želimo da znamo da li se i u

Posao u Nemačkoj

Posao u Nemačkoj

Razmišljate o preseljenju u Nemačku.. Budite spremni na suo

Da li ste probali eggnog?

Da li ste probali eggnog?

Od kićenja novogodišnje jelke do ukrašavanja kuće