Mapa sajta | Imate pitanje?

Da li ste probali eggnog?

Od kićenja novogodišnje jelke do ukrašavanja kuće ukrasima i lampicama, postoji dosta drugih običaja koji dolaze zajedno sa božićnim i novogodišnjim praznicima. Neki od njih uključuju i pripremu specifične hrane i pića, a mnogi kažu da nema boljeg načina da se zagrejete od hladnoće nego uz šoljicu eggnog-a.... A kako izgleda, od čega se sve pravi i još ponešto o njemu saznajte u nastavku našeg teksta... 

Pitate se šta li je uopšte eggnog? Oni koji su probali oduševljeni su ovim prazničnim pićem, potpuno specifičnog ukusa, obzirom da se kako mu i samo ime kaže pravi od mleka, žumanaca, ruma ili viskija, i začina. Kombinacija  svih ovih ukusa čini ga jedinstvenim. Takođe možete kupiti već pripremljeni bezalkoholni eggnog u supermarketu koji obično sadrži male količine pasterizovanih žumanceta, tako da ga je bezbodno piti čak iako ga kupite, a ne napravite sami.

Možda vam ne zvuči kao najprivlačnije piće na osnovu pomenutih sastojaka, ali eggnog je već vekovima praznična tradicija. Ovaj super ukusni liker je obavezan u svakoj kući u Kanadi i Americi za Božić ili Novu Godinu.

Istorija ovog popularnog prazničkog pića seže sve do srednjovekovne Britanije, iako je sa Božićem povezana od 1700-ih godina. Smatra se da je eggnog nastao od pića zvanog "posset", čiji su sastojci bili vruće skuvano mleko, pivo ili vino, i začini. Kasnije su u recept dodati i drugi sastojci poput jaja, šerija i smokava, pošto je piće postalo popularno među monasima i ljudima više klase.

Ovo piće se prvi put pojavilo u američkim kolonijama u 18. veku, kada je postojalo izobilje i jaja i ruma. Eggnog je naročito popularan oko Božiča zbog toga što je on topli napitak i zbog dodavanja različitih začina i ukusa, poput cimeta, muškatnog oraščića i vanile, koji predstavljaju simbole zime. Od tada, eggnog je sinonim za praznične svečanosti.

Dakle, bez obzira na to da li volite ili ne volite ovaj praznični liker od jaja, eggnog je nešto što se podrazumeva na Božić. Recept možete pronaći svuda na internetu i brzo spremiti svoju porciju eggnog-a. Sipajte eggnog u šolju ili čašu i ukrasite ga rendanim muškatnim oraščićem. Prijatno i uživajte!

Vaš Moment School

 

 

Kursevi jezika

Pronađite pravi kurs stranog jezika za vas!

Pogledate cenovnik
Kursevi stranih jezika (akcija)

Nemačka valuta kroz vreme

Nemačka valuta kroz vreme

Guten Tag! Danas ćemo govoriti o nemačkom

Engleski i nemački jezik - sličnosti i razlike

Engleski i nemački jezik - sličnosti i razlike

Kada učimo neki strani jezik, često želimo da znamo da li se i u

Posao u Nemačkoj

Posao u Nemačkoj

Razmišljate o preseljenju u Nemačku.. Budite spremni na suo

Muzika i engleski jezik

Muzika i engleski jezik

Umorili ste se od  tradicionalnog načina učenja jezika,