Mapa sajta | Imate pitanje?

Aktuelnosti - Centar stranih jezika


Pratite aktuelnosti iz naše škole i ostvarite mnoge pogodnosti pri učenju stranih jezika

Učenje engleskog jezika uz podkast

Učenje engleskog jezika uz podkast

Nemate vremena da čitate duge knjige? Nikada i niste bili neki obožavatelj lektira u srednjoj školi? Vreme je za test iz engleskog jezika, ali iz nekog razloga ne stižete da ponovite gradivo? Ne sećate se šta je rekla profesorka za određeni izraz na času ? Mi imamo rešenje za vas. Uz pomoć podkasta sve vaše muke i brige nestaju.

Detaljnije

Kako da postavim pitanje na engleskom jeziku?

Kako da postavim pitanje na engleskom jeziku?

Oduvek ste se pitali da li pravilno postavljate pitanje na engleskom jeziku i ukoliko niste sigurni da to dobro radite, kako bi trebalo? Učite engleski jezik već neko vreme ali i dalje niste sigurni kako da pravilno i bez srama pitate ono što vas zanima?  Ukoliko vam postavljanje pitanja na engleskom i dalje stvara konfuziju u glavi, došli ste na pravo mesto.  U ovom tekstu ćemo se potruditi da vam razjasnimo koje sve vrste pitanja postoje, a posebnu pažnju ćemo posvetiti ’’WH-’’ pitanjima tj. pitanjima koja počinju upitnim rečima: who, why, where, what.......

Detaljnije

Nemačka valuta kroz vreme

Nemačka valuta kroz vreme

Guten Tag! Danas ćemo govoriti o nemačkom novcu (Geld). Trenutna valuta Nemačke je evro, ali to je tako tek od 2002. godine. Evo kako se nemačka valuta (die Währung) menjala kroz vreme.

Detaljnije

Engleski i nemački jezik - sličnosti i razlike

Engleski i nemački jezik - sličnosti i razlike

Kada učimo neki strani jezik, često želimo da znamo da li se i u kojoj meri taj jezik razlikuje od našeg maternjeg ili od nekog drugog stranog jezika koji govorimo. Prepoznavanje ovih razlika može biti vrlo koristan način za upoznavanje i razumevanje karakteristika jezika koji učite. Pošto su engleski i nemački jezik najzastupljeniji u svetu, danas ćemo vas upoznati sa njihovim osnovnim sličnostima , a i razlikama i nadamo se da će vam poznavanje ovih razlika iole olakšati učenje.

Detaljnije

Posao u Nemačkoj

Posao u Nemačkoj

Razmišljate o preseljenju u Nemačku.. Budite spremni na suočavanje sa brojnim izazovima.. Među prvima je svakako savladavanje novog jezika i navikavanje na običaje koji su drugačiji od onih u vašoj kulturi. Učenje nemačkog jezika iako nije jednostavano i zahteva vreme, osigurava vam uspešnu integraciju: znanje jezika vam omogućava da sebi obezbedite posao u Nemačkoj, istražujete gradove, kao i da steknete nove prijatelje.

Detaljnije

Da li ste probali eggnog?

Da li ste probali eggnog?

Od kićenja novogodišnje jelke do ukrašavanja kuće ukrasima i lampicama, postoji dosta drugih običaja koji dolaze zajedno sa božićnim i novogodišnjim praznicima. Neki od njih uključuju i pripremu specifične hrane i pića, a mnogi kažu da nema boljeg načina da se zagrejete od hladnoće nego uz šoljicu eggnog-a.... A kako izgleda, od čega se sve pravi i još ponešto o njemu saznajte u nastavku našeg teksta... 

Detaljnije