Mapa sajta | Imate pitanje?

Aktuelnosti - Centar stranih jezika


Pratite aktuelnosti iz naše škole i ostvarite mnoge pogodnosti pri učenju stranih jezika

Nemačka valuta kroz vreme

Nemačka valuta kroz vreme

Guten Tag! Danas ćemo govoriti o nemačkom novcu (Geld). Trenutna valuta Nemačke je evro, ali to je tako tek od 2002. godine. Evo kako se nemačka valuta (die Währung) menjala kroz vreme.

Detaljnije

Engleski i nemački jezik- sličnosti i razlike

Engleski i nemački jezik- sličnosti i razlike

Kada učimo neki strani jezik, često želimo da znamo da li se i u kojoj meri taj jezik razlikuje od našeg maternjeg ili od nekog drugog stranog jezika koji govorimo. Prepoznavanje ovih razlika može biti vrlo koristan način za upoznavanje i razumevanje karakteristika jezika koji učite. Pošto su engleski i nemački jezik najzastupljeniji u svetu, danas ćemo vas upoznati sa njihovim osnovnim sličnostima , a i razlikama i nadamo se da će vam poznavanje ovih razlika iole olakšati učenje.

Detaljnije

Posao u Nemačkoj

Posao u Nemačkoj

Razmišljate o preseljenju u Nemačku.. Budite spremni na suočavanje sa brojnim izazovima.. Među prvima je svakako savladavanje novog jezika i navikavanje na običaje koji su drugačiji od onih u vašoj kulturi. Učenje nemačkog jezika iako nije jednostavano i zahteva vreme, osigurava vam uspešnu integraciju: znanje jezika vam omogućava da sebi obezbedite posao u Nemačkoj, istražujete gradove, kao i da steknete nove prijatelje.

Detaljnije

Da li ste probali eggnog?

Da li ste probali eggnog?

Od kićenja novogodišnje jelke do ukrašavanja kuće ukrasima i lampicama, postoji dosta drugih običaja koji dolaze zajedno sa božićnim i novogodišnjim praznicima. Neki od njih uključuju i pripremu specifične hrane i pića, a mnogi kažu da nema boljeg načina da se zagrejete od hladnoće nego uz šoljicu eggnog-a.... A kako izgleda, od čega se sve pravi i još ponešto o njemu saznajte u nastavku našeg teksta... 

Detaljnije

Muzika i engleski jezik

Muzika i engleski jezik

Umorili ste se od  tradicionalnog načina učenja jezika, koji podrazumeva učenje gramatičkih pravila i mnogo novih reči napamet.. Pravo je vreme da probate da učite engleski jezik kroz muziku! Mi ćemo vas sada uputiti kako da uz pomoć slušanja pesama koje volite unapredite svoj vokabular, veštine slušanja i govora.

Detaljnije

Gledamo filmove - učimo engleski

Gledamo filmove - učimo engleski

Gledanje filmova na engleskom jeziku je izvanredan način da poboljšate svoje znanje engleskog jezika. Ako ste iscrpljeni od posla i nemate vremena za čitanje knjiga i učenje teške gramatike i novog vokabulara, onda je vreme da se odmorite i pogledate neke klasične holivudske filmove. I naravno u isto vreme unapredite svoj engleski jezik.

Detaljnije