Mapa sajta | Imate pitanje?

Aktuelnosti - Centar stranih jezika


Pratite aktuelnosti iz naše škole i ostvarite mnoge pogodnosti pri učenju stranih jezika

Učite engleski jezik – izbegavajte ovih par stvari

Učite engleski jezik – izbegavajte ovih par stvari

Doneti odluku I biti dosledan u tome nije lak posao. Ukoliko je ovih dana vaša odluka da počnete sa učenjem nekog stranog jezika I krenete na kurs recimo engleskog jezika, izbegavajte ovih par stvari u učenju i vaš napredak će biti zagarantovan.

Detaljnije

Najisplatljiviji strani jezici u svetu

Najisplatljiviji strani jezici u svetu

Pre nego što pređete na čitanje daljeg teksta, želimo da Vam postavimo jedno pitanje. Zbog čega želite da naučite strani jezik?

Najčešća rečenica koju polaznici u školama stranih jezika navode kada ih pitamo zbog čega žele da nauče neki strani jezik jeste – „voleo/la bih da se zaposlim u toj zemlji“. Naravno, znanje jezika zemlje u kojoj želite da se zaposlite je neizostavno. Ako i Vi spadate u grupu ljudi koji žele da svoju karijeru započnu, nastave ili usavrše u inostranstvu, obavezno pročitajte ovaj tekst – u njemu Vam otkrivamo deset stranih jezika koje se najviše isplati naučiti!

Detaljnije

Škole stranih jezika vs. online učenje stranih jezika- šta da odaberem?

Škole stranih jezika vs. online učenje stranih jezika- šta da odaberem?

U 21. veku mogućnosti koje nam pruža internet su gotovo bezgranične. Online možete pronaći sve što vam je potrebno, pa i mnoge, često besplatne, načine da naučite strani jezik. Međutim, da li su online kursevi zaista bolja opcija od tradicionalnog učenja uz knjige i stručnog profesora koji će Vam ukazivati na svaku grešku ? Mi ćemo Vam navesti nekoliko prednosti kao i mana za oba načina učenja, a na Vama je da donesete konačnu odluku!

Detaljnije

NEMAČKI ZA POČETNIKE

NEMAČKI ZA POČETNIKE

  “ Govorite li nemački jezik ” iliti  “ Šprehenzi dojč? ” ......Možda ste ga učili nekada davno u osnovnoj školi, a u međuvremenu potpuno zaboravili, možda već neko vreme planirate da upišete kurs nemačkog jezika, birate škole stranih jezika, ali nikako da se odlučite koja bi bila prava i baš vama po ukusu... Međutim, sigurno niste ni svesni koliko nemačkih reči već znate (doduše, „posrbljenih“)! Pa hajde da vidimo u čemu se tu radi, verujemo da ćete se iznenaditi!

Detaljnije

SKYPE ČASOVI ENGLESKOG JEZIKA-HMMM..MOŽDA

SKYPE ČASOVI ENGLESKOG JEZIKA-HMMM..MOŽDA

Verovatno ste navikli da Vam društvene mreže služe samo kako biste se čuli sa prijateljima, a Skype kako biste se videli sa dragim osobama koje su daleko. Međutim, u poslednje vreme društvene mreže, a posebno Skype, počele su da imaju još jednu bitnu svrhu – edukacija. Da li ste znali da putem Skype-a možete naučiti i neki strani jezik? Ukoliko ste razmišljali o takvom učenju stranih jezika, da li ste razmišljali i o svim prednostima, pa i manama koje ovaj način edukacije nosi sa sobom? Hmm..pa to otprilike izgleda ovako..

Detaljnije

UZ OVE SAVETE UČENJE STRANIH JEZIKA POSTAJE ZABAVA

UZ OVE SAVETE UČENJE STRANIH JEZIKA POSTAJE ZABAVA

Da li ste se nekada, nakon sati i sati učenja stranog jezika, zatekli kako pomišljate: „Nikada neću uspeti da naučim ovaj jezik!“? Da li se vaše učenje sastojalo od beskonačnog ponavljanja gramatičkih pravila u krug, sve dok ih ne savladate, da biste nakon toga shvatili da vam i dalje ne polazi za rukom da progovorite na jeziku koji učite? Ako je vaš odgovor na ova pitanja pozitivan, čini se da vam učenje stranog jezika predstavlja pravu muku. Međutim, uz nekoliko zanimljivih trikova otkrićete da učenje stranog jezika može, naprotiv, biti brzo, lako i zabavno

 

Detaljnije