Mapa sajta | Imate pitanje?

Aktuelnosti - Centar stranih jezika


Pratite aktuelnosti iz naše škole i ostvarite mnoge pogodnosti pri učenju stranih jezika

NEMAČKI ZA POČETNIKE

NEMAČKI ZA POČETNIKE

  “ Govorite li nemački jezik ” iliti  “ Šprehenzi dojč? ” ......Možda ste ga učili nekada davno u osnovnoj školi, a u međuvremenu potpuno zaboravili, možda već neko vreme planirate da upišete kurs nemačkog jezika, birate škole stranih jezika, ali nikako da se odlučite koja bi bila prava i baš vama po ukusu... Međutim, sigurno niste ni svesni koliko nemačkih reči već znate (doduše, „posrbljenih“)! Pa hajde da vidimo u čemu se tu radi, verujemo da ćete se iznenaditi!

Detaljnije

SKYPE ČASOVI ENGLESKOG JEZIKA-HMMM..MOŽDA

SKYPE ČASOVI ENGLESKOG JEZIKA-HMMM..MOŽDA

Verovatno ste navikli da Vam društvene mreže služe samo kako biste se čuli sa prijateljima, a Skype kako biste se videli sa dragim osobama koje su daleko. Međutim, u poslednje vreme društvene mreže, a posebno Skype, počele su da imaju još jednu bitnu svrhu – edukacija. Da li ste znali da putem Skype-a možete naučiti i neki strani jezik? Ukoliko ste razmišljali o takvom učenju stranih jezika, da li ste razmišljali i o svim prednostima, pa i manama koje ovaj način edukacije nosi sa sobom? Hmm..pa to otprilike izgleda ovako..

Detaljnije

UZ OVE SAVETE UČENJE STRANIH JEZIKA POSTAJE ZABAVA

UZ OVE SAVETE UČENJE STRANIH JEZIKA POSTAJE ZABAVA

Da li ste se nekada, nakon sati i sati učenja stranog jezika, zatekli kako pomišljate: „Nikada neću uspeti da naučim ovaj jezik!“? Da li se vaše učenje sastojalo od beskonačnog ponavljanja gramatičkih pravila u krug, sve dok ih ne savladate, da biste nakon toga shvatili da vam i dalje ne polazi za rukom da progovorite na jeziku koji učite? Ako je vaš odgovor na ova pitanja pozitivan, čini se da vam učenje stranog jezika predstavlja pravu muku. Međutim, uz nekoliko zanimljivih trikova otkrićete da učenje stranog jezika može, naprotiv, biti brzo, lako i zabavno

 

Detaljnije

ODMOR I UČENJE STRANIH JEZIKA

ODMOR I UČENJE STRANIH JEZIKA

Tokom cele zime ste učili strani jezik – radili mnoštvo domaćih zadataka, pisali sastave, učili gramatiku... Međutim, letnji raspust je počeo, a vi  znate da ćete ukoliko ne nastavite sa učenjem – što je, svi znamo, malo verovatno na raspustu – vrlo brzo zaboraviti strani jezik! Ali, da li ste znali da i na odmoru možete da usavršavate strani jezik koji učite, a da to skoro i ne primetite? Mi ćemo vam otkriti kako!

Detaljnije

TURISTIČKE ATRAKCIJE U NEMAČKOJ

TURISTIČKE ATRAKCIJE  U NEMAČKOJ

Još uvek niste odlučili gde da putujete ovog leta? Mi vam predlažemo da posetite ova bajkovita mesta u Nemačkoj – a to je ujedno i odlična prilika da učite ili usavršite svoj nemački jezik ! 

Pročitajte i saznajte nešto više o vim prelepim mestima koje definitivno treba posetiti.....

Detaljnije

I JOŠ PONEŠTO O GREŠKAMA U ENGLESKOM JEZIKU

I JOŠ PONEŠTO O GREŠKAMA U ENGLESKOM JEZIKU

Već smo pisali o greškama koje pravimo i koje nam zadaju muke prilikom učenja engleskog jezika, ali da li ste znali da i izvorni govornici često prave mnoge greške u korišćenju sopstvenog jezika? Mi ćemo se ovoga puta pozabaviti i takvim greškama, pa da vidimo....

Detaljnije