Mapa sajta | Imate pitanje?

Aktuelnosti - Centar stranih jezika


Pratite aktuelnosti iz naše škole i ostvarite mnoge pogodnosti pri učenju stranih jezika

KAKO DA NAUČIM ŠTO VIŠE REČI NA ENGLESKOM JEZIKU

KAKO DA NAUČIM ŠTO VIŠE REČI NA ENGLESKOM JEZIKU

Obogaćivanje svog vokabulara u željenom stranom jeziku (u tekstu ćemo pričati o engleskom jeziku) jedan je od najvažnijih elemenata na putu ka tome da postanete tečni govornici istog. Iako su gramatika i izgovor takođe važni, vokabular je taj koji pruža mogućnost da pravilno prenesemo ono što želimo da kažemo, a da se pritom ne izgubimo i u najjednostavnijem razgovoru. Stručnjaci kažu da je otprilike između 2000 i 2500 reči dovoljno da učenik postane fluentan u engleskom jeziku. S toga Vam otkrivamo  nekoliko načina za kvalitetno obogaćivanje vokabulara i dostizanje tog broja.

Detaljnije

SVETSKI LETNJI FESTIVALI NA KOJIMA JE PROVOD ZAGARANTOVAN

SVETSKI LETNJI FESTIVALI NA KOJIMA JE PROVOD ZAGARANTOVAN

Leto nam stiže, a ako ičemu treba da se radujemo, onda su to lepo vreme, putovanja, plaže i nova iskustva. Mi Vam danas predstavljamo razne letnje festivale širom sveta koji predstavljaju odlične prilike da se upoznate sa raznim kulturama, umetnošću, muzikom, pićem i hranom i koji će Vam pomoći da se lakše odlučite gde ćete ovog leta!

Detaljnije

,,LETNJI’’ IDIOMI U ENGLESKOM JEZIKU

,,LETNJI’’ IDIOMI U ENGLESKOM JEZIKU

Već smo Vas upoznali sa raznim ,,zimskim“ idiomima koji postoje u engleskom jeziku, a sada Vam, sa letom, donosimo i ,,letnje“ idiome. Naime, to su idiomi koji imaju neku aluziju na leto, a šta znače i kako se koriste, pogledajte u daljem tekstu.

Detaljnije

SAVETI ZA UČENJE DVA STRANA JEZIKA ISTOVREMENO

SAVETI ZA UČENJE DVA STRANA JEZIKA ISTOVREMENO

Da li je moguće učiti dva jezika u isto vreme?
Da! Definitivno je moguće, ali to nije zadatak koji treba da shvatite olako. Učenje dva strana jezika od početka i istovremeno je svakako dosta teže od učenja istih jedan za drugim. Tako da, ako ste ozbiljno shvatili svoj zadatak da dostignete fluentnost u dva različita jezika, pročitajte savete koje mi imamo da Vam damo, kako bi Vam pomogli da to odradite na najefikasniji način!

Detaljnije

Da li je zaista toliko teško naučiti nemački jezik

Da li je zaista toliko teško naučiti nemački jezik

Učiti neki strani jezik zaista može delovati teško kada nađete sebe u situaciji gde morate naučiti određena gramatička pravila, izgvor reči i listu nepoznatih reči koja se širi u nedogled. Naravno, nemački jezik je takav takođe. Mnogi učenici nemačkog jezika budu usplahireni zbog nekih neverovatno dugačkih reči i neobičnih gramatičkih struktura.
Međutim, pogledajmo na ovo sa druge perspektive. Svi mi znamo srpski jezik zato što smo morali da ga naučimo, zato što smo njime bili okruženi od malena. Rezultat toga je da smo zapravo tečni govornici jezika koji takođe nije nimalo lak i koji sadrži strukture koje mnoge ljude koji pokušavaju da nauče srpski ostavljaju zbunjenim, a ovo takođe važi i za engleski jezik. S toga, ne možemo reći da su srpski i engleski jezici mnogo lakši od nemačkog.

Detaljnije

ENGLESKA I NJENE TURISTIČKE ATRAKCIJE

ENGLESKA I NJENE TURISTIČKE ATRAKCIJE

Možda planirate da posetite Englesku, ali niste sigurni šta tačno tamo treba da vidite. Ili možda niste imali u planu da svratite do Engleske, ali će Vas ovaj tekst ubediti drugačije. U svakom slučaju, u ovom tekstu, pokušaćemo da vam približimo neke od najvećih turističkih atrakcija u Engleskoj!

Detaljnije