Mapa sajta | Imate pitanje?

Aktuelnosti - Centar stranih jezika


Pratite aktuelnosti iz naše škole i ostvarite mnoge pogodnosti pri učenju stranih jezika

SAVETI ZA UČENJE DVA STRANA JEZIKA ISTOVREMENO

SAVETI ZA UČENJE DVA STRANA JEZIKA ISTOVREMENO

Da li je moguće učiti dva jezika u isto vreme?
Da! Definitivno je moguće, ali to nije zadatak koji treba da shvatite olako. Učenje dva strana jezika od početka i istovremeno je svakako dosta teže od učenja istih jedan za drugim. Tako da, ako ste ozbiljno shvatili svoj zadatak da dostignete fluentnost u dva različita jezika, pročitajte savete koje mi imamo da Vam damo, kako bi Vam pomogli da to odradite na najefikasniji način!

Detaljnije

Da li je zaista toliko teško naučiti nemački jezik

Da li je zaista toliko teško naučiti nemački jezik

Učiti neki strani jezik zaista može delovati teško kada nađete sebe u situaciji gde morate naučiti određena gramatička pravila, izgvor reči i listu nepoznatih reči koja se širi u nedogled. Naravno, nemački jezik je takav takođe. Mnogi učenici nemačkog jezika budu usplahireni zbog nekih neverovatno dugačkih reči i neobičnih gramatičkih struktura.
Međutim, pogledajmo na ovo sa druge perspektive. Svi mi znamo srpski jezik zato što smo morali da ga naučimo, zato što smo njime bili okruženi od malena. Rezultat toga je da smo zapravo tečni govornici jezika koji takođe nije nimalo lak i koji sadrži strukture koje mnoge ljude koji pokušavaju da nauče srpski ostavljaju zbunjenim, a ovo takođe važi i za engleski jezik. S toga, ne možemo reći da su srpski i engleski jezici mnogo lakši od nemačkog.

Detaljnije

ENGLESKA I NJENE TURISTIČKE ATRAKCIJE

ENGLESKA I NJENE TURISTIČKE ATRAKCIJE

Možda planirate da posetite Englesku, ali niste sigurni šta tačno tamo treba da vidite. Ili možda niste imali u planu da svratite do Engleske, ali će Vas ovaj tekst ubediti drugačije. U svakom slučaju, u ovom tekstu, pokušaćemo da vam približimo neke od najvećih turističkih atrakcija u Engleskoj!

Detaljnije

MART JE UVEK U ZNAKU ZELENOG

MART JE UVEK U ZNAKU ZELENOG

Dan svetog Patrika je globalna proslava irske kulture i proslavlja se uglavnom oko 17. marta. Ovim praznikom se pridaje pažnja svetom Patriku, jednog od glavnih svetaca Irske, koji je pokušavao da irski narod preobrati u hrišćane u petom veku. Dan svetog Patrika se dovodi u vezu sa svime što je „irsko": zelena i zlatna boja, detelina i sreća. U izvornom obliku, govori se o duhovnom ispunjenju i obnovi, o molbama za misionare širom sveta. U daljem tekstu saznajte nešto više o ovom poznatom prazniku.

 

Detaljnije

Zbog čega učimo strane jezike ?

Zbog čega učimo strane jezike ?

Razlozi za učenje jednog ili dva strana jezika nikada nisu bili veći. Uprkos svim stvarima koje ste verovatno već čuli o prednostima učenja stranih jezika (dobri su za posao, za putovanja, za karijeru…), neki ljudi još uvek misle da su strani jezici od veoma male važnosti. Sa sve većom internacionalnom trgovinom, biznisom, turizmom i sl. desiće se da se vremenom nađete licem u lice sa osobom koja ne govori srpski jezik. Čak i ako planirate da nikada ne kročite van svoje zemlje, šta se dešava ako svet dođe do Vas?  Ne morate biti poliglote, ali mi smo ovde da Vas podsetimo da, ne samo da su strani jezici važni, već su i neophodni - iz više razloga....

Detaljnije

Zanimljive povezanosti između engleskog i nemačkog jezika

Zanimljive povezanosti između engleskog i nemačkog jezika

Da li ste čuli za protogermanski jezik – jezik od kojeg su pre samo 500 godina nastali engleski i nemački jezik. Ovaj jezik se govorio hiljadama godina kao jedan jedini jezik. Tek je u poslednjih 500 godina došlo do odvajanja engleskog i nemačkog u njihovu današnju formu. Zajednička istorija, kultura, i najvažnije, jezik, koji se razvijao hiljadama godina, povezuje ova dva jezika.
U daljem tekstu ćete videti koje su to iznenađujuće povezanosti između engleskog i nemačkog jezika.

Detaljnije