Mapa sajta | Imate pitanje?

Aktuelnosti - Centar stranih jezika


Pratite aktuelnosti iz naše škole i ostvarite mnoge pogodnosti pri učenju stranih jezika

Engleski jezik - sadašnja vremena

Engleski jezik - sadašnja vremena

Veoma dobro znamo da svima vama koji pokušavate da naučite engleski jezik, glagolska vremena predstavljaju problem. Da li ste znate da postoje čak četiri sadašnja vremena u engleskom jeziku? U ovom tekstu ćemo vas upoznati sa osnovnim upotrebama sva četiri sadašnja vremena.. To su:

Detaljnije

Engleski jezik - kako poboljšati fluentnost

Engleski jezik - kako poboljšati fluentnost

Prvo pitanje koje se sasvim spontano i prirodno nameće kada počinjemo da učimo neki strani jezik je: " Mogu li da naučim da pričam tečno? " Odgovor je: da! Da li je lako? Ne. Ali nije nemoguće. Verujemo da ste, ako odlučite da naučite neki strani jezik, osoba koja je spremna na učenje i posvećivanje sebe određenom zadatku. I taj zadatak ćete uspešno odraditi ako ste spremni da naporno radite i ako ste otvoreni za nove ideje i koncepte. Mi Vam donosimo pet najvažnijih tajni uz pomoć kojih ćete postići fluentnost kako u engleskom, tako i u bilo kom drugom stranom jeziku!

Detaljnije

APLIKACIJE ZA UČENJE ENGLESKOG JEZIKA – DA ILI NE?

APLIKACIJE ZA UČENJE ENGLESKOG JEZIKA – DA ILI NE?

Statistike pokazuju da se danas sve češće koriste razne aplikacije za učenje stranih jezika, pridaje im se dosta pažnje, a kreatori istih tvrde da one zaista mogu pomoći svima koji poseduju pametne telefone da nauče željeni strani jezik.
Uz pomoć ovih aplikacija, korisnik se upoznaje sa novim vokabularom i provodi svega nekoliko minuta svaki dan radeći kratke vežbe i prevodeći rečenice. Reči koje pogrešite se pojavljuju ponovo i ponovo, sve dok ih ne zapamtite. Kada uspešno pređete sve vežbe, otvarate nove i naprednije nivoe. Da li ovakav način učenja zaista može da zameni kurs engleskog jezika u nekoj školi i živu reč ? Mi smo malo istraživali, da li ovakve aplikacije u potpunosti pružaju sve što je potrebno da bi se neki strani jezik savladao, a u nastavku saznajte i do kakvog smo zaključka došli.

Detaljnije

KAKO DA NAUČIM ŠTO VIŠE REČI NA ENGLESKOM JEZIKU

KAKO DA NAUČIM ŠTO VIŠE REČI NA ENGLESKOM JEZIKU

Obogaćivanje svog vokabulara u željenom stranom jeziku (u tekstu ćemo pričati o engleskom jeziku) jedan je od najvažnijih elemenata na putu ka tome da postanete tečni govornici istog. Iako su gramatika i izgovor takođe važni, vokabular je taj koji pruža mogućnost da pravilno prenesemo ono što želimo da kažemo, a da se pritom ne izgubimo i u najjednostavnijem razgovoru. Stručnjaci kažu da je otprilike između 2000 i 2500 reči dovoljno da učenik postane fluentan u engleskom jeziku. S toga Vam otkrivamo  nekoliko načina za kvalitetno obogaćivanje vokabulara i dostizanje tog broja.

Detaljnije

SVETSKI LETNJI FESTIVALI NA KOJIMA JE PROVOD ZAGARANTOVAN

SVETSKI LETNJI FESTIVALI NA KOJIMA JE PROVOD ZAGARANTOVAN

Leto nam stiže, a ako ičemu treba da se radujemo, onda su to lepo vreme, putovanja, plaže i nova iskustva. Mi Vam danas predstavljamo razne letnje festivale širom sveta koji predstavljaju odlične prilike da se upoznate sa raznim kulturama, umetnošću, muzikom, pićem i hranom i koji će Vam pomoći da se lakše odlučite gde ćete ovog leta!

Detaljnije

,,LETNJI’’ IDIOMI U ENGLESKOM JEZIKU

,,LETNJI’’ IDIOMI U ENGLESKOM JEZIKU

Već smo Vas upoznali sa raznim ,,zimskim“ idiomima koji postoje u engleskom jeziku, a sada Vam, sa letom, donosimo i ,,letnje“ idiome. Naime, to su idiomi koji imaju neku aluziju na leto, a šta znače i kako se koriste, pogledajte u daljem tekstu.

Detaljnije