Mapa sajta | Imate pitanje?

Najbolje aplikacije za ucenje stranih jezika

Ako ste doneli odluku da krenete sa učenjem jezika i želeli biste da upišete kurs engleskog jezika, morate znati da to određeno vreme provedeno u učionici nije sasvim dovoljno za savladavanje željenog stranog jezika. Da biste produktivnije učili jezik, najbolji i najefikasniji način je da ste konstantno okruženi njime, što podrazumeva svakakva sredstva i pomagala za učenje. Jedna od mnogobrojnih korisnih, a pritom veoma zanimljivih stvari su bezbrojne aplikacije koje vam mogu pomoći u učenju engleskog jezika.

Ovo je naša lista najboljih i najzanimljivijih aplikacija za učenje engleskog jezika – pogledajte koje aplikacije zaista vredi preuzeti... Ne košta vas ništa, samo jedan klik...

1. Duolingo

Aplikacija za koju je većina vas čula, jedna je od najpoznatijih i najboljih. Prilagodljiva je korisnicima svih nivoa znanja i nudi mogućnost učenja mnogo stranih jezika.

Konstruisana je tako da kroz vežbe omogući korisnicima što lakše učenje i pamćenje reči. Dovoljno je da se izdvoji 20 do 30 minuta dnevno za učenje jezika preko Duolingo-a. Ukoliko se opredelimo da učimo engleski jezik preko ove aplikacije, učenje može biti  zabavno i zanimljivo, ali svakako imajte na umu da je ona samo pomoć u učenju, a nikako vam ne može zameniti  kurs engleskog jezika koji biste pohadjali u nekoj školi.

2. Memrise

Memrise je aplikacija uz koju lako može da se nauči veliki broj reči, kao i gramatika engleskog jezika. Uz efikasno i lako učenje, korisnici zaista brzo mogu da prošire svoj vokabular.

Još jedna od pogodnosti ove aplikacije jeste što omogućava učenje i kada je korisnik offline. Korišćenje ove aplikacije uporedo sa pohađanjem kursa stranog jezika može dati pozitivne rezultate u veoma kratkom roku.

3. Busuu

Busuu omogućava svojim korisnicima da kroz dijaloge i vežbe pisanja obogate svoj vokabular. Način učenja je zasnovan na evropskom referentnom okviru za jezike, CEFR.

Jedinstvena stvar koju ova aplikacija nudi jeste to što korisnicima omogućava da komuniciraju sa izvornim engleskim govornicima kako bi unapredili svoj govorni engleski jezik.

4. Babbel

Cilj ove aplikacije jeste da korisnicima omogući veoma kvalitetno učenje reči. Fokusira se na vokabular i na spoznavanje reči i fraza koje će korisnicima biti potrebne u životu i stvarnom svetu. Aplikacija ima različite pristupe učenju kao što su prepoznavanje zvuka i slike, speling i popunjavanje praznina.

5. Rosetta Stone

Ova aplikacija je jako jedinstvena, jer ona pomaže korisnicima da nauče engleski jezik onako kako bismo decu učili jezik po prvi put.

Pored toga, pomaže i u učenju izgovora i omogućava razgovore sa izvornim govornicima engleskog jezika.

6. Word games

Ukoliko imate osnovno predznanje engleskog jezika i želite da unapredite svoje veštine govora, ovo je aplikacija za vas.

Cilj aplikacije je da pomogne korisniku da nauči nove reči, fraze, poboljša svoj izgovor i proveri svoje znanje kroz vežbe.

Sve gorepomenute aplikacije mogu biti odličan način da počnete da učite engleski jezik, ili usavršite svoje dosadašnje znanje. Svakako, imamo u vidu da današnja tehnologija ne odgovara svakome. Virtuelna učionica i učenje ne može da zameni prijatnu atmosferu pravog časa sa vašim profesorom i ostalim učenicima. Zato vam još jednom savetujemo da za učenje engleskog jezika najpre krenete sa pohađanjem kursa jezika, a sve ove aplikacije koristite kao dodatak vašem učenju.

Moment School – Centar za strane jezike, Novi Beograd

Kursevi jezika

Pronađite pravi kurs stranog jezika za vas!

Pogledate cenovnik
Kursevi stranih jezika (akcija)

Posao u Nemačkoj

Posao u Nemačkoj

Razmišljate o preseljenju u Nemačku.. Budite spremni na suo

Da li ste probali eggnog?

Da li ste probali eggnog?

Od kićenja novogodišnje jelke do ukrašavanja kuće

Muzika i engleski jezik

Muzika i engleski jezik

Umorili ste se od  tradicionalnog načina učenja jezika,

Gledamo filmove - učimo engleski

Gledamo filmove - učimo engleski

Gledanje filmova na engleskom jeziku je