Mapa sajta | Imate pitanje?

Gledamo filmove - učimo engleski

Gledanje filmova na engleskom jeziku je izvanredan način da poboljšate svoje znanje engleskog jezika. Ako ste iscrpljeni od posla i nemate vremena za čitanje knjiga i učenje teške gramatike i novog vokabulara, onda je vreme da se odmorite i pogledate neke klasične holivudske filmove. I naravno u isto vreme unapredite svoj engleski jezik.

Dakle, ako vas profesori, prijatelji ili članovi porodice pitaju zašto gledate toliko filmova umesto da učite, jednostavnmožete reći: Filmovi se obično ne prave za učenike engleskog jezika, već za izvorne govornike engleskog jezika. Dakle, sve što čujete na filmu je upravo onako kako biste čuli u stvarnosti. Na taj način ste maksimalno izloženi engleskom jeziku i različitim akcentima engleskog jezika.

U filmovima se koriste reči koje koristite u svakodnevnoj komunikaciji, tako da su oni sjajan način da poboljšate svoj engleski jezik, tako što ćete naučiti engleske idiome i uobičajeni američki/engleski sleng.

Gledanje filmova na engleskom jeziku takođe će vam pružiti uvid u nihovu kulturu. Moći ćete da naučite više o mestima koja vas zanimaju. I onda, ako nekada posetite ta mesta, ne samo da ćete znati engleski, već ćete razumeti i njihovu kulturu i istoriju.

Ako ste sada odlučili da krenete da usavršavate vaše znanje engleskog jezika pomoću gledanja filmova, mi vam dajemo nekoliko saveta kako da počnete.

1. Odaberite filmove koje ste već gledali

Ako ste početnik ili na nekom nižem nivo, najbolje je da odaberete film koji ste već gledali. Zašto? To je jednostavno zato što već znate zaplet (priču filma). Samim tim se možete više usredsrediti na sam jezik, umesto da pokušavate da pratite neku novu priču.

2. Koristite titlove

Samo zato što koristite titlove, to ne znači da varate, jer se sada fokusirate na slušanje engleskog jezika (reči i izgovora). Ako ste na nižem nivou, koristite titlove na svom jeziku sve dok ne smatrate da ste spremni da gledate film bez njih. Ako ste na naprednijem nivou, onda je dobar izazov da pogledate film sa engleskim titlovima. Nakon nekog vremena primetićete koliko ste povećali svoj vokabular i poboljšali svoj izgovor.

3. Pravite pauze

Ako vam se gledanje filma na engleskom u trenutku učini zamarajuće, napravite pauzu nakon svakih 30 minuta. Nakon što ste odgledali jedan deo, uradite nešto drugo. Popijte ili pojedite nešto, odgovorite na poruke itd., sve to nije važno sve dok ste fokusirani tokom gledanja filma. Gledanje celog filma odjednom na engleskom jeziku može biti ponekad previše, a takođe i frustrirajuće, pogotovo ako se trudite da sve razumete, zbog čega je dobra ideja da ga gledate u manjim delovima.

4. Dobro slušajte i ponavljajte

Prednost gledanja filma online ili na DVD-u je u tome što možete da pauzirate i vraćate film unazad. Vratite se na deo koji niste razumeli i izgovorite to naglas. Ponovite to nekoliko puta i pročitajte titlove. Usmeno ponavljanje nečega što čujete odličan je način usavršavanja vašeg izgovora engleskog jezika, tako da slobodno ponovljajte to onoliko koliko je potrebno dok to ne razumete kako treba.

5. Gledajte filmove u kojima uživate

Ne volite dramu? Ne gledajte takve filmove. Ne volite romantične filmove? Ne gledajte ni njih. Postoji na hiljade i hiljade filmova za svačiji ukus. Izaberite filmove žanra koji volite, jer je veća verovatnoća da ćete nešto naučiti. Ako na silu gledate filmove koji vam nisu ni najmanje zanimljivi, nećete naučiti i usvojiti mnogo toga.

6. Vodite dnevnik

Ukoliko ste čuli frazu ili reč koju vam se dopala i želite da je koristite u budućnosti, onda je najbolje da je zapišete! Dok gledate filmove, pauzirajte kad čujete nešto što bi vam u budućnosti moglo biti korisno i zapišite ga u dnevnik. Na ovaj način skupljate „autentične“ fraze iz stvarnog života koje možete ubuduće vežbati i koristiti sa svojim prijateljima koji govore engleski jezik.

Sve u svemu, možemo da zaključimo da je gledanje filmova izuzetno korisno za usavršavanje vašeg znanja engleskog jezika. Mi u Moment School školi za strane jezike se takođe trudimo da vam pružimo sve što vam pružaju i filmovi. Pauziramo i vraćamo se nazad na reči, fraze ili gramatičke strukture koliko god puta to vama bilo potrebno. Obogaćujemo vaš vokabular i zajedno sa vama usavršavamo vaš izgovor. Ako je to ono što želite i što vam odgovara, onda je pravo vreme da krenete da pohađate kurs engleskog jezika, ili nekog drugog stranog jezika!

Kursevi jezika

Pronađite pravi kurs stranog jezika za vas!

Pogledate cenovnik
Kursevi stranih jezika (akcija)

Nemačka valuta kroz vreme

Nemačka valuta kroz vreme

Guten Tag! Danas ćemo govoriti o nemačkom

Engleski i nemački jezik- sličnosti i razlike

Engleski i nemački jezik- sličnosti i razlike

Kada učimo neki strani jezik, često želimo da znamo da li se i u

Posao u Nemačkoj

Posao u Nemačkoj

Razmišljate o preseljenju u Nemačku.. Budite spremni na suo

Da li ste probali eggnog?

Da li ste probali eggnog?

Od kićenja novogodišnje jelke do ukrašavanja kuće