Mapa sajta | Imate pitanje?

ENGLESKA I NJENE TURISTIČKE ATRAKCIJE

Možda planirate da posetite Englesku, ali niste sigurni šta tačno tamo treba da vidite. Ili možda niste imali u planu da svratite do Engleske, ali će Vas ovaj tekst ubediti drugačije. U svakom slučaju, u ovom tekstu, pokušaćemo da vam približimo neke od najvećih turističkih atrakcija u Engleskoj!

London tauer (Tower London)

Prvo mesto definitivno ide London taueru, jednoj od najpoznatijih svetskih tvrđava i domu neprocenjivih krunskih dragulja. Izgrađen kao kraljevska rezidencija i zatvor pre skoro 1000 godina, za njega se vezuju neke fascinantne priče.
Posetioci danas mogu sa vodičem obići poznate ceremonijalne čuvare Tauera koji se nazivaju Beefeaters, zatim mogu prisustvovati ceremoniji predaje ključeva koja se odvija svake večeri, a mogu i naučiti nešto o najneobičnijim bivšim stanovnicima Tauera, uključujući i polarnog medveda…

Vestminsterska opatija (WestminsterAbbey)

Druga na listi jeste jedna od najživopisnijih atrakcija u Londonu, tj. Vestminsterska opatija – mesto gde se odvilo najpoznatije venčanje 2011. godine!
Zapratite poslednje korake Kejt Midlton pre nego što je postala vojvotkinja od Kembridža, divite se renomiranoj gotskoj arhitekturi i oduševite se predivnim spomenicima posvećenih najvećim kraljevima i kraljicama u istoriji.
Pored svega toga, možda niste znali da se Čarls Dikens, Isak Njutn i Čarls Darvin nalaze među 3000 drugih poznatih ličnosti koji su sahranjeni u Vestminsterskoj opatiji.
Definitivno je vredno posećivanja!

Kjuski vrtovi (KewGardens)

Kjuski vrtovi su jedne od najpoznatijih botaničkih bašti na svetu, a lako je i videti zašto. Ova ogromna botanička bašta je zemlja čuda i dom milionima egzotičnih i retkih biljaka.
Posetioci mogu otkriti razne biljke mesojede i videti drveće kao nijedno drugo, poput drveta baobab koje potiče iz Madagaskara. Takođe je moguće posetiti i rezervat prirode koju britanska kraljevska porodica duboko ceni, kao i palatu koja se nalazi u okviru ovih vrtova, a u kojoj možete šetati po kraljevskoj kuhinji.

Katedrala Svetog Pavla (St. Paul Cathedral)

Iskonska katedrala je prisustvovala mnogim značajnim događajima u istoriji Britanije, uključujući državni pogreb Vinstona Čerčila i venčanje princa Čarlsa i princeze Dajane.
Poseta katedrali Svetog Pavla nudi 1200 godina istorije, kao i priliku da savladate 237 stepenica do vrha spektakularne kupole. Na vašem putu ka vrhu, možete videti tzv. ,,galeriju šaputanja’’ gde se šapat može čuti u razdaljini od oko 30 metara, pre nego što Vas potpuno zaseni pogled na londonski horizont.

Bounes – krstarenje jezerom Windermere (WindermereBoatCruises, Bowness)

Smešteno unutar neverovatne lepote ,,oblasti jezera’’, jezero Windermere je jedno od najpopularnijih turističkih destinacija u oblasti Kumbrija.
Mirno, divlje i okruženo maglovitim planinama, Windermere je najveće prirodno jezero u Britaniji. U toku cele godine se na ovom jezeru nalazi mnogo čamaca, a koji je bolji način da se upije izuzetan pejzaž, ako ne jednim spokojnim krstarenjem?

Flamingo tematski park i zoološki vrt, Jorkšir (FlamingoLandTheme Park and Zoo, Yorkshire)

Pružajući razne vožnje, zoološki vrt, zabavu uživo i raznovrsne restorane i barove, Flamingo park je pogodan baš za svakoga!
Pored zoološkog vrta koji sadrži preko 140 vrsti životinja uključujući i crvene pande i pingvine, ovaj tematski park sadrži i razne lude vožnje za celu porodicu.
Pitate se zašto se zove Flamingo park? Ove graciozne pink ptice su bile neke od prvih stanovnika ovog parka, a danas se tu nalazi i uspešan program za očuvanje istih.

Stounhendž (Stonehenge)

Deo Lokacije UNESCO-ve Svetske baštine, Stounhendž, jedan je od najpoznatijih znamenitosti u Britaniji. Veruje se da datira još iz 3000. godine pre nove ere, ali istoričari su još uvek zbunjeni oko toga kako su ove ogromne kamene ploče transportovane. S obzirom da samo jedna teži skoro 50 tona, bilo bi potrebno 600 ljudi da je pomeri.
Ali šta jeStounhendž zapravo? Još uvek niko nije uspeo da odgovori na ovo pitanje sa stoprocentnom sigurnošću, a sama misterija koja okružuje ovu kamenu strukturu jeste ono što uveliko privlači turiste.

Londonski zoološki vrt (London Zoo)

Preko 12000 životinja živi u Londonskom zoološkom vrtu, uključujući tigrove, lavove, gorile i preko 100 pingvina. Postojipuno toga za raditi i videti na ovom mestu.
Možete prisustvovati dnevnim sesijama hranjenja tigrova, pingvina, lama, a možete se i približiti i doći u kontakt sa retkim divljim životinjama i prelepim leptirima u posebnoj pregradi za leptire.

Tematski park DrejtonMenor (DraytonManorTheme Park)

Ovaj tematski park od 280 ari sadrži 5 rolerkostera, 7 tematskih zemalja, vodene vožnje i mnogedruge stvari za celu porodicu. Reputacija ovog parka kao savršenog tematskog parka za celu porodicu je ono što mu je obezbedilo mesto među najpopularnijim turističkim atrakcijama.
Park se nalazi na periferiji Birmingama. Obavezno posetite ovo mesto ako tražite dobar staromodni tematski park u kojem želite da provedete dan!

U Engleskoj svakako možete mnogo toga uraditi i videti, a pored svih ovih znamenitosti, svakako ćete biti u mogućnosti da vežbate i usavršavate engleski jezik. Mi smo uvek tu za Vas ako želite da se pre posete Engleskoj opskrbite osnovama ovog, ali i drugih stranih jezika!

Vaš Moment School, škola stranih jezika Novi Beograd

 

Kursevi jezika

Pronađite pravi kurs stranog jezika za vas!

Pogledate cenovnik
Kursevi stranih jezika (akcija)

Nemački jezik u pet koraka

Nemački jezik u pet koraka

Otkrivamo Vam najbrži i najefikasniji način, ili drugim rečima k

DENGLISH- ZNATE LI ŠTA ZNAČI ?

DENGLISH- ZNATE LI ŠTA ZNAČI ?

Svi veoma dobro znamo da je engleski jezik  u

Uskršnji običaji u Engleskoj

Uskršnji običaji u Engleskoj

Uskrs, dan Hristovog vaskrsnuća, predstavlja najveći hriš

PROŠLA VREMENA U ENGLESKOM JEZIKU

PROŠLA VREMENA U ENGLESKOM JEZIKU

Pisali smo vam već o sadašnjim vremenima u englesko